Termosisteme:

Termoizolațiile clădirilor asigură confortul nostru în perioada șederii. De aceea, ca să își facă efectul este foarte important materialul termoizolant in alegerea noastră.

Dacă preferați polistirenul, este foarte bine să vă puneți întrebarea: cât vreți sa va țină, fiind un produs EXPANDAT!

 

Austrotherm-ul este  singurul producător de pe piață care da garanție la produsele lui: 25 de ani „in situ”, adică cu toate straturile aplicate. Asta înseamnă că, conform spuselor inginerilor de la tehnic de la ei, nu se micșorează cu mai mult de 1.5% in perioada asta, adică, la 10 cm(cea mai uzuala grosime) 1.5mm. Prin urmare se detașează considerabil de celelalte mărci de polistiren.

 

Recomandarea mea dintre produsele specializate pentru fațadă este „AF PLUS”, varianta cea mai bună de la ei, cu coeficientul de transmisie termică cel mai mic de 0.032 W/mk, aproape de extrudat. Avantajul este și în densitate, fiind un EPS 80.

Citiți eticheta, veți cumpăra exact ceea ce plătiți: „Best Of The Best” !

La o construcție polistirenul trebuie sa fie folosit doar unde trebuie, de aceea va rog sa analizați ce aveți de izolat:

Daca preferați vată, avantajul ei, pe lângă faptul ca izolează bine ca o plapuma de lână(așa se traduce și în italiană: „lana”), fiind din rocă de bazalt topită, va trăii cât va trăii și clădirea. De aceea, la termosistemele de acest gen este foarte important să aveți și un adeziv nu de liceu, ci de facultate, care sa aibă forța de a o tine lipita pe pereți și să respire foarte bine, ca sa poată evapora eventualul condens din materiale.
 

Nici celelalte amănunte nu trebuie uitate: Profile de soclu obligatoriu ca sa nu intre rozătoarele în termosistem, să facă picurarea și alinierea; Profile de îmbinare cu sistemul de tâmplărie, pentru a pune acolo un material cu rost de dilatație, nu vrem fisuri pentru a intra apa în termosistem si nici murdarie pe termopane; Profile de picurare pentru a pune la balcoane si deasupra geamului în loc de colțarul normal; Dibluri cu cui metalic, la fel pentru forța care ține vata de clădire; plasa forțoasă trebuie și ea din același motiv.

 

La final, nu greșiți să cumpărați orice decorativă, că nici ea nu se alege aleatoriu, și ea trebuie să reziste. Luați Baumit, nu veți regreta!

Meniu
Meniu